Pripravljeno za dolpoteg: Gazvodove Veverice

In vendar se vrti!

Nejc Gazvoda je danes na svojem blogu objavil novico, da je na tem naslovu v PDF-zapisu zastonj in brez omejitev za branje na voljo e-verzija njegove zbirke kratkih zgodb Vevericam nič ne uide, ki je izšla leta 2004 pri novomeški založbi Goga. Zbirka je bila nominirana za najboljši prvenec, avtor je leta 2005 z njo osvojil zlato ptico ter leto kasneje še fabulo, nagrado za najboljšo zbirko kratke proze. Z elektronsko zbirko bo Gazvoda zagotovo pridobil še kakega bralca.

Ob najavi je zapisal:

Lahko jo berete direktno na spletu, lahko pa jo potegnete dol, si jo natisnete … kakor vam drago.  Idejo za objavo knjige na internetu sva dobila skupaj z urednikom Damijanom Šinigojem, razlog pa je preprost – pred izidom je namreč moja nova knjiga kratkih zgodb z naslovom Fasunga, ki je še v pečici, ampak ji ne manjka dosti, da bo pečena. Malo brezsramne samopromocije mi pa le dovolite …

Gazvodov primer je najbrž prvi (vsaj nobenega drugega ne poznam), ki je sodobno slovensko prozo ponudil v elektronski obliki in zastonj. Poznamo sicer Besedo, zbirko slovenskih elektronskih knjig za vse, ki imajo daleč do prave knjigarne, še posebno za Slovence po svetu, kjer so zbrane knjige praviloma starejšega datuma.

Začenja se torej čakanje na naslednjo prelomno odločitev, kdo se bo na Slovenskem odločil e-objaviti svoj najnovejši roman, zgodbo, zbirko. Takrat najbrž ne zastonj.

Advertisements

Komentiraj

Filed under Uncategorized

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s